EXTRA BIJ DE BELEYR-ENGINEERING NV

Daarnaast verbinden wij ons er toe om onze klanten te ondersteunen in de continuiteit van hun productie, maar ook het meedenken en uitwerken van mogelijkheden die de sterkte en de levensduur van uw kritische onderdelen verhogen. Dit door het bestuderen van het productieproces of de analyse van bewegende mechanische onderdelen. Door het thermisch opspuiten kunnen we kritische onderdelen voorzien van een metaalcoating die de duurzaamheid van deze onderdelen kunnen verhogen en kunnen beschermen tegen beschadigingen.

Hieronder enkele voorkomende beschadigingen:

Algemene slijtage
Dit kan ontstaan als gevolg van ongewenste beweging tussen 2 onderdelen. Dit kan resulteren in slijtsporen of koudlas.

Lagerpassing slijtage
Dit kan ontstaan als gevolg van een te hoge belasting of onvoldoende smering.

Erosie of slijtage door abrasie
Hierbij schuren oppervlakken en/of deeltjes over elkaar. Waarbij een hard of scherp materiaal slijtsporen achterlaat op een zachter onderdeel. Of dit zijn slijtsporen die in het oppervlak worden gemaakt doordat vaste, vloeibare of gasvormige delen langs een materiaaloppervlak bewegen. Vaak ook versnelt door chemische aantasting.

Slijtage door adhesie en verkeerde materiaalkeuze
Bij het over elkaar glijden van 2 delen smelten deze heel kort samen om daarna weer los te breken.
Dit komt meestal voor bij het gebruik van 2 verschillende soorten materialen, maar dit kan ook voorkomen met 2 dezelfde materialen, waarvan de samenstelling of de hardheid niet genoeg verschillen.

Metaalmoeheid
Het uitbreken van materiaaldelen of het breken van het onderdeel als gevolg van herhaalde wisselende belastingen waardoor scheuren in het materiaal ontstaan.

Elektriciteit en temperatuur
Bij deze slijtagevorm is er brandgevaar doordat er bij een spanningsverschil vonken kunnen ontstaan. Ook door een te hoge temperatuur kan de hardheid van een onderdeel afnemen wat kan resulteren in slijtage.

Chemische aantasting
Kan ontstaan door een chemische reactie tussen een onderdeel en de omgeving. Oxidatie is een klassiek voorbeeld.